Animator in het jeugdwerk

Wanneer je als animator aan de slag wil bij onze werkingen dien je in het bezit te zijn van het attest ‘Animator in het Jeugdwerk’.  Om dit attest te bekomen, dien je eerst een cursus te volgen.  Aangezien de meeste van onze animatoren actief zijn bij onze speelpleinwerking, werken wij hiervoor samen met de Vlaamse Dienst Speelpleinwerking - VDS (uiteraard kan je dat ook doen bij een andere organisatie).
Je kan de cursus volgen vanaf het jaar dat je 16 wordt.
Een cursus duurt meestal 5 dagen, met overnachtingen.
Deelnemen aan de cursus kost ca 170 €. Die prijs omvat o.a. verblijf, maaltijden, begeleiding, verzekering en een cursusmap.  Vormt de betaling een probleem, neem dan contact op met ons, en dan zoeken we samen naar een oplossing.

Aan de cursus is ook een stage van 3 weken verbonden, op een speelpleinwerking naar keuze, maar natuurlijk liefst bij ons.

Na het volgen van de cursus en slagen voor je stage ontvang je het attest 'animator in het jeugdwerk' uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschap !

Inschrijven voor de cursus kan je zelf je via www.speelplein.net , of je kan je ook komen inschrijven op de jeugddienst bij Peter of Wim. Ook met al je vragen over de cursus of de stage kan je bij hen terecht.
Na ontvangst van het inschrijvingsgeld wordt een bevestiging gestuurd en twee weken voor de cursus krijg je een brief met praktische richtlijnen om de cursus aan te vatten. Indien er voldoende deelnemers uit onze regio zijn ingeschreven zorgen wij ook voor het vervoer naar en van de cursus.
 

Nieuwsberichten

Zomerprogramma tienerwerking Moev'it

Het programma voor de tieners in de zomervakantie is vanaf nu beschikbaar.

 

...

Zomerkampen

In de zomervakantie staan er een aantal meerdaagse kampen op het programma :

Musicalstage
3 tem 7 juli - 9 tot 16 jaar

...

Tienerwerking Moev'it zoekt animatoren

Tijdens de paas- en zomervakantie staat tienerwerking Moev'it garant voor een dynamisch aanbod activiteiten, op maat van 12 tot 15 jarigen :
lasershooten, pretparken, subtropisch zwemmen, workshops, movies, ...

Hiervoor zoeken...

Inhoud syndiceren