Warning: include() [function.include]: open_basedir restriction in effect. File(/opt/plesk/php/5.2/share/pear/domain.bootstrap.inc) is not within the allowed path(s): (/var/www/vhosts/moevement.be/:/tmp/) in /var/www/vhosts/moevement.be/httpdocs/sites/all/modules/domain/settings.inc on line 20
Historiek van de jeugddienst met Yves Van Ocken | Jeugdcentrum Moevement Lier

Historiek van de jeugddienst en het jeugdcentrum

Begin jaren '80 nam de stad Lier op vraag van de jeugdraad een bediende in dienst, als één van de eerste gemeenten in Vlaanderen. Yves Van Ocken kreeg al snel zijn eigen dienst: de jeugddienst. Eind jaren tachtig nam deze nieuwe dienst zijn intrek in “het rood huis”, ’t Karuur en noemde zich een jeugdcentrum. Dat bestond uit de jeugddienst, een vergaderzaaltje, een lokaaltje met tap, uitleendienst en dat was het zowat.

Met de jaren kwamen er steeds meer taken voor de jeugddienst bij en groeide de dienst. Halverwege de jaren '90 werden er plannen gemaakt voor een volwaardig jeugdcentrum. Na heel wat vergaderen werden in 1997 budgetten voorzien voor de opknap van de oude gasfabriek om daarin het nieuwe jeugdcentrum te herbergen. Een architect werd aangesteld en er werden plannen gemaakt. Bij één van de vooronderzoeken werd echter zware vervuiling ontdekt op de site van de gasfabriek. Door de jarenlange insijpeling van giftige stoffen was de ondergrond sterk vervuild en moest deze gesaneerd worden. Dit zou zodanig lang duren dat plannen voor een jeugdcentrum op die plek werden opgeborgen.

Het College van Burgemeester en Schepen nam dan de beslissing om het jeugdcentrum onder te brengen in een nieuwbouw aan de parkings van de Mol. Dezelfde architect begon plannen te tekenen en op 12 december 2000 werd de eerste steen gelegd. Uiteindelijk opende op 2/2/2002  jeugdcentrum Moevement de deuren. De jongeren kregen een grote fuifzaal, een jeugdhuis, een repetitieruimte, vergaderlokalen om zich vanaf dan uit te leven. Het feest kon beginnen!

Nieuwsberichten

Zomerprogramma tienerwerking Moev'it

Het programma voor de tieners in de zomervakantie is vanaf nu beschikbaar.

 

...

Zomerkampen

In de zomervakantie staan er een aantal meerdaagse kampen op het programma :

Musicalstage
3 tem 7 juli - 9 tot 16 jaar

...

Tienerwerking Moev'it zoekt animatoren

Tijdens de paas- en zomervakantie staat tienerwerking Moev'it garant voor een dynamisch aanbod activiteiten, op maat van 12 tot 15 jarigen :
lasershooten, pretparken, subtropisch zwemmen, workshops, movies, ...

Hiervoor zoeken...

Inhoud syndiceren