Jeugdhuis de Moeve

Wat is jeugdhuis de Moeve?

Jeugdhuis De Moeve is het enige jeugdhuis in Lier en bestaat intussen 12 jaar. De leuze van het jeugdhuis luidt: "Door de jeugd, voor de jeugd & van de jeugd!". Alle jongeren vanaf 16 jaar zijn hier zeer welkom. Het jeugdhuis heeft een sterke raad van bestuur en ook een kleine maar zeer gedreven kern van vrijwilligers. Nieuwe vrijwilligers worden echter steeds met open armen ontvangen. Wat de jongeren zo leuk vinden aan het jeugdhuis is: "dat ze er altijd kunnen binnen lopen, want dat er altijd wel iemand zit die ze kennen", "de gezelligheid!" roept er eentje en "een uitgebreid aanbod van activiteiten" verteld een andere. We streven ernaar een plaats te zijn waar jongeren engagementen kunnen opnemen waar ze zelf achter staan en uitdagingen aangaan. En soms lopen ze al eens met hun kop tegen een muur, maar laat het jeugdhuis nu net de plaats zijn waar dat allemaal kan.

In januari dit jaar werd een artistieke projectmedewerker aangenomen in het jeugdhuis. ARTAFACT werd geboren, het artistieke project van Jeugdhuis De Moeve. In april werd het startschot gegeven: een kick-off streetart evenement om U tegen te zeggen en een paasvakantie vol streetart workshops. Ondertussen wordt er hele jaar door een aanbod van workshops georganiseerd: een groepje creatievelingen vindt zijn weg naar het project en ook andere organisaties spreken ARTAFACT aan om een samenwerking op poten te zetten. 2015 wordt het jaar waar we de workshops overstijgen in langdurigere samenwerkingen en het roer van het project zal stilaan worden doorgegeven aan het groepje creatieve vrijwilligers dat zich rond het project verzameld. Door het project vinden nieuwe jongeren hun weg naar het jeugdhuis en beginnen ze ook binnen de jeugdhuiswerking een engagement op te nemen. Een heerlijke kruisbestuiving, een fantastische frisse wind, een nieuw startschot voor Jeugdhuis De Moeve!

Wanneer is het jeugdhuis open?

Wo: 12:00u - 16:00u
Vr: 15:30u - 2:00u, tijdens schoolvakanties Vr: 20.00u - 02.00 u
Za: 20:00u - 2:00u
Zo: 20:00u - 23:00u

Zijn er begeleiders in het jeugdhuis?

Kenny Verberckmoes is de jeugdhuiswerker en An-Sofie Gysemans is artistiek projectmedewerker.
 

Voor alle info:

www.moeve.be

www.artafact.be

Nieuwsberichten

Buitenspeeldag

Op woensdag 19 april heb je geen excuus om binnen te blijven want dan is het weer buitenspeeldag !!!

Van 13 tot 17 uur wordt het terrein naast jeugdcentrum Moevement omgebouwd tot 1 groot...

Zomerkampen

In de zomervakantie staan er een aantal meerdaagse kampen op het programma :

Musicalstage
3 tem 7 juli - 9 tot 16 jaar

...

Tienerwerking Moev'it zoekt animatoren

Tijdens de paas- en zomervakantie staat tienerwerking Moev'it garant voor een dynamisch aanbod activiteiten, op maat van 12 tot 15 jarigen :
lasershooten, pretparken, subtropisch zwemmen, workshops, movies, ...

Hiervoor zoeken...

Inhoud syndiceren