Dag van de Jeugdbeweging start met het grote ontbijt

vr 18 okt 2019

 

Op 18 oktober stapt heel jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en -sjaaltjes de deur uit. Op deze manier vieren zij het engagement van duizenden jongeren die zich elke week inzetten om meer dan 255.000 kinderen een jaar vol spel en plezier te bezorgen.

De jeugddienst en het feestcomité van de jeugdraad, het Koraal, nemen naar goede gewoonte het voortouw om er samen met de jeugdverenigingen een groot feest van te maken. KLJ, FOS, Chiro, JTS, KSA, JTL, de Speelmicroob, Volkskunstgroep Pallieterke, Scouts en Gidsen palmen die ochtend de Grote Markt in. En daar zijn ze heel vroeg bij want tussen 6u30 en 8u30 krijgen alle jongeren in jeugdbewegingskledij een gratis en overheerlijk ontbijt. Vorig jaar vulde de organisatoren meer dan 1.000 hongerige buikjes, deze editie verwachten ze zelfs nog meer eters. Op het menu staat:

  • Warme chocomelk, fristi of fruitsap
  • Boterham met ei & spek
  • Boterham met choco
  • Pannenkoek
  • Appel

Maar het blijft uiteraard niet alleen bij smullen. Om iedereen goed wakker te krijgen, is er ook heel wat animatie en muziek met Dj Durum Kebab en Dj’s Berthal & Erdhal. En verder zijn er ook springkastelen, photobooth, schminkstand, ... Het belooft dus weer een niet te missen topper te worden! Hopelijk ben jij er ook bij!

Kijk zeker naar ons filmpje van vorig jaar en laat je alvast helemaal onderdompelen in de heerlijke ‘DVDJB’ sfeer. 

Check hier het Facebookevent.

Deze foto’s brengen je alvast in de sfeer. 

 

 

 

 

Inkomprijs: 
gratis
Leeftijd: 
0-12 jaar
Genre: 
Andere
Organisatie: 
Externe locatie
Grote Markt 2500 Lier