Sporten in de wijk

MINI- VOETBALPITCH

Een mini-pitch is een voetbalveldje in klein formaat, aangelegd met (kunst)gras en volledig omheind. Onze stad heeft drie veldjes laten aanleggen in de binnenstad, waar jongeren vrij kunnen gaan voetballen wanneer ze er zin in hebben. 
In de mini-pitch aan de Sionsvast kan ook basketbal gespeeld worden. 

Locaties:

  • Sion
  • Anton Bergmannlaan (aan de kerk)
  • Sportvelden

De mini-pitches zijn alle dagen vrij toegankelijk van 9 tot 22 uur.

 

 

MOBIEL PANNAVELDJE

Een pannaveld is een afgebakend mini-voetbalterrein met 2 doelen. De stad heeft zopas een pannaveld aangekocht dat verplaatsbaar is. Het zal telkens voor een bepaalde periode in een andere wijk opgesteld worden. De eerste locatie waar het pannaveld neerstreek (op het Dorpsplein in Koningshooikt), werd bepaald door de burgers via een poll op onze Facebookpagina.

Wil je het mobiele pannaveldje graag een keer in jouw wijk? Mail ons dan en we bekijken of het mogelijk is.

 

 

 

CALISTHENICS

Bij deze street workout train je je lichaam op kracht, uithoudingsvermogen en souplesse, zonder hulp van gewichten of fitnesstoestellen, maar puur met je eigen lichaamsgewicht.
Aan het Moevement staat een complete calisthenics-module waarop je push-ups, pull-ups, squats en andere bewegingen kan oefenen om een atletisch en gespierd lichaam te krijgen.

 

 

 

SPORTVELDJES

Een aantal van de wijkspeelpleintjes voorzien in een terrein waar je voetbal of basket kan spelen. Check de icoontjes bij elk wijkspeelpleintje om te zien of je er kan sporten.

 

Lier telt ook een aantal openbare sportterreinen met specifieke sportinfrastructuur, waar je vrij kan gaan sporten en spelen:

  • Sportvelden: voetbal (zowel grasveld met 2 doelen als mini-voetbalpitch), basketbal (hoge doelen), volleybal, tennis, minigolf, petanque.
  • Moevement: skaten, stuntsteppen, calisthenics, voetbal, basketbal

 

Verder zijn er in de stad nog openbare grasterreinen waar geen specifieke sportinfrastructuur aanwezig is, maar die perfect geschikt zijn voor een spelletje kubb, badminton of frisbee:

  • de evenementenweide in het stadspark 
  • het grasveld naast het Moevement
  • het grasveld naast het zwembad (aan de Dungelhoeff kazerne)
  • de Vesten aan de Frederik Peltzerstraat (locatie vroegere Vestconcerten)

 

 

STREET ACTION

Tijdens de paas- en zomervakantie organiseert de stad voetbalmatchen tussen gelegenheidsploegen in de wijken van Lier. Iedereen van 7 tot 15 jaar is welkom om deel te nemen. Deze matchen zijn gratis. Inschrijven doe je gewoon ter plaatse.