Tienerevents

STREET ACTION

Tijdens de paas- en zomervakantie organiseert de stad voetbalmatchen tussen gelegenheidsploegen in de wijken van Lier. Iedereen van 7 tot 15 jaar is welkom om deel te nemen. Deze matchen zijn gratis. Inschrijven doe je gewoon ter plaatse. 

 

SPEELKOFFER

De Speelkoffer (georganiseerd door Arktos) voorziet een laagdrempelig spelaanbod voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren van 4 tot 14 jaar die niet altijd aansluiting vinden bij het reguliere vrijetijdsaanbod (speelpleinwerking, sport- en jeugdverenigingen, …). Met een koffer vol animatie trekken enthousiaste animatoren naar kwetsbare wijken in Lier en vermaken zij alle aanwezige kinderen en jonge tieners.  

De Speelkoffer gaat tweewekelijks op woensdagmiddag door, telkens van 14 tot 16.30 uur. De toegang is gratis. Inschrijven is niet nodig.

 

Huidige wijken:

  • buurthuis De Herderin (hoek Corenhemelstraat/Waversesteenweg)
  • Bloemenwijk (op het basketbalveldje)

 

TAALBAD

Taalbad is een speelse taalcursus voor anderstalige nieuwkomers uit het secundair onderwijs, in samenwerking met het jeugdhuis en met verschillende sportclubs. Taalbad gaat jaarlijks door in de zomervakantie. In de voormiddag krijgen de jongeren Nederlandse les; in de namiddag is er ruimte voor ontspannende activiteiten. De les van de voormiddag sluit dan aan bij de namiddagactiviteit. 

Volgende activiteiten staan ondermeer op het programma: zelfverdediging, grafitti, rappen,T-shirts pimpen, BBQ,… 

 

SAMENHANG

De Samenhang richt zich naar alle jongeren vanaf 13 jaar  maar met specifieke aandacht voor jongeren die het wat moeilijker hebben. De Samenhang komt elke woensdagavond samen om 17u00 in het Kattekot (aan de Sportvelden). Eerst wordt er samen gegeten en om 18u00 gaat de activiteit van start. Iedere 2 maanden wordt samen met de jongeren een activiteitenkalender opgesteld. Naast toffe activiteiten en vriendschap is er in de Samenhang ook plaats voor een luisterend oor.

Deelnemen is gratis, alleen de laatste woensdag van de maand wordt er een bijdrage gevraagd van 1 euro. Een greep uit het toffe activiteitenaanbod: bowling, laddercompetitie, stadsspel, lasershooten, …