Project Wildernis

In de 15 jaar dat het jeugdhuis bestaat, hebben we kunnen vaststellen dat het engagement van de jeugd in hun vrije tijd steeds meer onder druk komt te staan. Het is heel moeilijk geworden om jongeren mee te krijgen in een langdurig engagement. Er is tegenwoordig een enorm aanbod waaruit ze kunnen kiezen (*fomo*), ze nemen het liefst last minute beslissingen over hun vrijetijdsinvulling en zoeken vooral naar unieke ervaringen…

Vanuit die vaststellingen is Project Wildernis gegroeid: een kortetermijn-engagement van een aantal weken waarbij een groep enthousiaste jongeren zelf het hele zomerprogramma van het jeugdhuis mocht bepalen en uitwerken. Er kwamen meteen een heleboel zotte, originele ideeën naar voren, die bijna allemaal een plaatsje op de agenda van het jeugdhuis kregen. Het zomerprogramma kreeg onder de noemer Project Wildernis een aparte identiteit met een eigen naam, een eigen herkenbare huisstijl en een tijdelijke website.

 

Project Wildernis in de pers:

Gazet van Antwerpen
Het Nieuwsblad

 

 

 

De formule sloeg aan, dus werd er bij de start van het najaar  opnieuw een tijdelijk project gelanceerd dat de naam CLUSTER meekreeg.

Blijf op de hoogte van alle leuke activiteiten en volg CLUSTER op Facebook en Instagram.