Jongerenevents

PALLIETER PEDDEL

Oftewel de jaarlijkse ‘Clash of the Titans’ voor de (jeugd)verenigingen van Lier en Koningshooikt.

De Pallieter Peddel is een spannende estafetterace op de binnennete van Lier, waarbij de deelnemers in ploeg strijden om de titel ‘Heerser van de Lierse binnenwateren’. 

 

 

LOKALE HELDEN

Tweejaarlijks initiatief van Poppunt, in samenwerking met een aantal partners zoals Studio Brussel en De Standaard. Met Lokale Helden wil Poppunt overal in Vlaanderen en Brussel lokaal muzikaal talent het nodige spotlicht gunnen… omdat er onder iedere kerktoren muzikale ontdekkingen huizen… om dat jonge talent aan te moedigen... en het publiek de kans te geven om hun lokale helden aan het werk te zien en unieke samenwerkingen tussen organisaties, instellingen en podia allerhande te stimuleren.

Lier heeft al elke vorige editie deelgenomen aan Lokale Helden. De Lierse organisatie van Lokale Helden ligt in handen van het jeugdhuis.


© Patrick Feijen

 

BROEIHAARD KUNSTENFESTIVAL

BROEIHAARD is een multidisciplinair kunstenfestival, georganiseerd voor én door jongeren. BROEIHAARD wil jonge kunstenaars een platform bieden om hun artistiek ding te doen en hen de kans geven met elkaar in contact te komen. Iedereen tussen 15 en 29 jaar die zichzelf artiest noemt in de breedste zin van het woord, kan bij BROEIHAARD terecht.

Muzikant, tekenaar, schilder, danser, woordsmid, dichter, schrijver, acteur, toneelmaker, animator, ontwerper, beeldend kunstenaar, fotograaf, filmmaker, visueel kunstenaar, performer of nog iets anders? We want you!

© MAXIKAMERA