Vrijwilliger worden

Het jeugdcentrum doet geregeld beroep op vrijwilligers voor de ondersteuning (en soms ook organisatie) van jeugdactiviteiten en -evenementen. Jeugdhuis De Moeve draait zelfs volledig op de vrijwillige inzet van een aantal geëngageerde jongeren, bijgestaan door onze jeugdhuiswerker. Op deze manier kunnen jonge mensen leren organiseren, plannen, in team werken en verantwoordelijkheid dragen onder de veilige vleugels van het jeugdhuis. Ook de speelpleinwerking zou niet kunnen bestaan zonder de jonge vrijwilligers die zich inzetten als animator. 

 

Lijkt het je wel iets om vrijwilliger te worden? Dan zijn er verschillende mogelijkheden.
Je kan als vrijwilliger aan de slag bij:

 

JEUGDCENTRUM MOEVEMENT

Vanuit het jeugdcentrum worden elk jaar een aantal activiteiten georganiseerd, zoals de aankomst van de Sint, de grote Springkastelendag, het Tienerfestival, de Dag van de Jeugdbeweging,… Omdat we op de jeugddienst niet talrijk genoeg zijn om zo’n grote organisaties alléén in goede banen te leiden, doen  we daarnaast ook beroep op vrijwilligers. Zonder de extra ondersteuning door een aantal enthousiaste vrijwilligers zouden deze evenementen niet zijn wat ze nu zijn. Vrijwilligers, WE LOVE YOU!!!!

 

JEUGDHUIS DE MOEVE

 Het jeugdhuis is dé ontmoetingsplaats voor alle jongeren vanaf 16 jaar. De Moeve is steeds op zoek naar enthousiaste medewerkers. Ben je geïnteresseerd om te tappen, of wil je liever DJ-en? Ben je eerder technisch aangelegd, dan zegt klank of belichting bij optredens je misschien wel iets? 

Of wil je zelf activiteiten organiseren? Dan is het jeugdhuis de ideale plaats om dat te leren en uit te proberen binnen een veilige omkadering. 

Wil je nóg een stap verder gaan en een groter engagement aangaan? Stap dan mee in het dagelijks bestuur van vzw De Moeve.

Nieuwsgierig? Stuur dan vrijblijvend een mailtje naar jeugdhuiswerker Kenny en vraag hem alles wat je wil weten. 

 

ANIMATOR BIJ SPEELPLEINWERKING SPEELMICROOB

Tijdens de paas- en zomervakantie is speelpleinwerking Speelmicroob er weer (voor kinderen van 4 tot 12 jaar). Wanneer je als animator aan de slag wil bij de speelpleinwerking, moet je in het bezit te zijn van het attest ‘Animator in het Jeugdwerk’.  Je kan dit attest bekomen door een cursus te volgen. Wij werken hiervoor samen met de Vlaamse Dienst Speelpleinwerking - VDS (uiteraard kan je dat ook doen bij een andere organisatie).

Je kan de cursus volgen vanaf de dag dat je 15 jaar wordt. De cursus duurt meestal 5 dagen, met overnachtingen. Aan de cursus is ook een stage verbonden (1 inloopweek en 2 weken effectieve stage) op een speelpleinwerking naar keuze (maar natuurlijk liefst bij ons, haha).

De stad kan eventueel tussenkomen in de kosten van de gevolgde animatorencursus, op voorwaarde dat je je stage bij De Speelmicroob doet of hebt gedaan. 

Met al je vragen over de cursus of de stage kan je terecht bij Peter, de coördinator van de Speelmicroob. Je kan hem telefonisch bereiken op het nummer 03 480 36 30 tijdens de openingsuren van het Moevement, of via een mailtje

 

 

ANIMATOR BIJ TIENERWERKING MOEV’IT

Om als animator aan de slag te gaan bij tienerwerking Moev’it, ben je niet verplicht om het attest ‘Animator in het jeugdwerk’ te hebben. Je begeleidt de tieners tijdens de activiteiten die op het programma staan, of je gaat mee op uitstap. Omdat de deelnemers in de leeftijdsgroep 12 tot 15-jarigen zitten, moet je wel minstens 17 jaar zijn en over het nodige verantwoordelijkheidsgevoel beschikken.

Wil je méér weten over het begeleiden van de tieneractiviteiten? Stuur dan een mailtje naar Wim, onze Moev'it-coördinator.

 

GALABAL

Om onze jonge vrijwilligers te bedanken voor hun tijd en inzet, organiseert de jeugddienst speciaal voor hen elk jaar een galabal. Het galabal is geen gewoon bal... het is een legendarische, onvergetelijke avond die je niet wil missen! Uitsluitend onze vrijwilligers worden toegelaten op het galabal, zij mogen een persoonlijke uitnodiging (mét extra) in hun brievenbus ontvangen. 

 

Hier vind je de foto's van de vorige edities:

Galabal 2019: Alice in Wonderland

 

Galabal 2018: Nights in white satin (an all white party)

 

Galabal 2017: The Love Boat

 

Galabal 2016: Venetian Masquerade Ball

 

Galabal 2015: Casino Royal