Muziek

REPETEREN

Het jeugdcentrum beschikt over een repetitieruimte waar je gratis kan repeteren.

 

OPTREDEN

Om jong talent een kans te geven een keertje buiten de repetitieruimte  - mét een publiek - te spelen, organiseert het jeugdhuis om de twee maanden een free podium. Je kan de data terugvinden op de facebook-pagina van het jeugdhuis.

Wil je graag zélf optreden op één van de free podia-avonden? Stuur ons dan een pb via facebook, of mail naar Kenny, onze jeugdhuiswerker.

 

LOKALE HELDEN

Lokale Helden is een tweejaarlijks initiatief van Poppunt, in samenwerking met een aantal partners zoals Studio Brussel en De Standaard. Elke stad in Vlaanderen kan die dag deelnemen aan Lokale Helden. In Lier ligt de organisatie van Lokale Helden in handen van De Moeve vzw.

 

MUSIC MATCH

De jaarlijkse Music Match kan je zo’n beetje beschouwen als de lokale Rock Rally. De voorrondes gaan door op het podium van het jeugdhuis; de finale vindt plaats in de grote zaal van het Moevement. Momenteel speelt het idee om de Music Match in de toekomst af te wisselen met een DJ-editie (het ene jaar een MM voor live bands, het volgende jaar voor DJ’s). DJ’s nemen tegenwoordig immers een belangrijke plaats in binnen de Belgische muziekscene.