Evenementen voor de jongsten

BUITENSPEELDAG

De eerste woensdag na de paasvakantie is het elk jaar Buitenspeeldag.
Dit is het hoogtepunt van een campagne die enerzijds kinderen aanzet om buiten te sporten en spelen in hun onmiddellijke woonomgeving.
Het is bovendien een blijvende oproep om het buiten spelen en sporten aan te moedigen en op een positieve manier aandacht te vragen voor de specifieke noden van kinderen en jongeren in de publieke ruimte.

 

SPRINGKASTELENDAG

De laatste woensdag van het schooljaar staat synoniem voor de grote Springkastelendag. Kinderen van 4 tot 12 jaar (onder begeleiding van een volwassene) kunnen zich de ganse namiddag uitleven op de vele springkastelen en opblaasbare attracties die aan het Moevement staan opgesteld. 

 

AANKOMST SINT

Het is een jarenlange traditie dat de Sint een bezoekje aan onze stad brengt wanneer hij weer in het land is. Samen met de jongste inwonertjes heet de burgemeester Sinterklaas en zijn Pieten van harte welkom bij hun aankomst in de binnenstad (uiteraard per boot! … Nu ja, een kleiner model, want de stoomboot geraakt helaas niet op de Binnennete)

 

 

Ook onze collega’s bij dienst Welzijn organiseren een aantal activiteiten voor kinderen:

 

STREET ACTION

Tijdens de paas- en zomervakantie organiseert de stad voetbalmatchen tussen gelegenheidsploegen in de wijken van Lier. Iedereen van 7 tot 15 jaar is welkom om deel te nemen. Deze matchen zijn gratis. Inschrijven doe je gewoon ter plaatse. 

 

SPEELKOFFER

De Speelkoffer (georganiseerd door Arktos) voorziet een laagdrempelig spelaanbod voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren van 4 tot 14 jaar die niet altijd aansluiting vinden bij het reguliere vrijetijdsaanbod (speelpleinwerking, sport- en jeugdverenigingen, …). Met een koffer vol animatie trekken enthousiaste animatoren tweewekelijks naar kwetsbare wijken in Lier en vermaken zij alle aanwezige kinderen.  De Speelkoffer gaat tweewekelijks door, telkens van 14 tot 16.30 uur. De toegang is gratis. Inschrijven is niet nodig.

Huidige wijken:

  • buurthuis De Herderin (hoek Corenhemelstraat/Waversesteenweg)
  • Bloemenwijk (op het basketbalveldje)

 

TAALVAKANTIE

Op een speelse manier komen kinderen uit het lager onderwijs die thuis geen Nederlands spreken tijdens de vakantie in aanraking met de Nederlandse taal. Dit gebeurt via allerlei leuke activiteiten.