Kinderopvang voor baby's en peuters

 

Ben je op zoek naar kinderopvang (0-3 jaar) in onze stad? Als (toekomstige) ouder kan je alle info voortaan op één plek vinden.
Het Lokaal Loket Kinderopvang bundelt alle opvanginitiatieven in Lier en Koningshooikt, en begeleidt ouders in hun zoektocht naar een geschikt opvangplaatsje voor hun kind.

Naast het fysieke loket komt daar nu ook een digitaal loket bij. Hiervoor werkt de stad samen met Opvang.Vlaanderen. Het e-loket brengt alle opvanginitiatieven in regio Lier en Koningshooikt in kaart, zowel kinderdagverblijven als onthaalouders. Met de gebruiksvriendelijke zoekfunctie kan je zelf kiezen welke filters je instelt: locatie, groeps- of liever gezinsopvang, inkomensgerelateerde of vaste prijs, … Door op een bepaald opvanginitiatief te klikken, krijg je alle praktische info en de contactgegevens van dat opvanginitiatief te zien.

Vanaf 1 april 2022 ben je als ouder (of voogd) verplicht je kinderopvangvraag te registreren via het e-loket. De registratie hoeft slechts éénmalig te gebeuren. Het systeem laat je toe om nadien heel eenvoudig een aanvraag te sturen naar de verschillende opvangmogelijkheden van je keuze, zonder dat je steeds opnieuw je exacte opvangvraag en persoonlijke info moet ingeven. Je kan het verder verloop van je aanvraag ook vlot opvolgen dankzij dit systeem.

Met het nieuw digitaal loket wil de stad Lier ouders zo goed mogelijk helpen en ondersteunen bij het zoeken naar een opvangplek. Doordat alle aanvragen voortaan op één centrale plaats geregistreerd worden, kunnen aanbod en vraag naar kinderopvangplaatsen ook veel beter gemonitord worden. Dit zal het beleid helpen om het structureel tekort aan opvangplaatsen in kaart te brengen met concrete cijfers en helpen bij het ijveren voor bijkomende gesubsidieerde opvangplaatsen bij de Vlaamse overheid.

Kom je toch liever fysiek langs voor wat meer info? Heb je graag ondersteuning bij jouw aanvraag? Of lukt het registreren van je account niet al te best? Kom langs in het Sociaal Huis (Dungelhoeffsite, Paradeplein 2, Lier). Het loket is elke vrijdag open van 9 tot 12.30 uur, op vrijdagnamiddag enkel op afspraak. Je kan het loket telefonisch contacteren via  0471 77 21 08, of via email naar loketkinderopvang@lier.be.

 

Opvang zieke kinderen

Is je kind ziek, en heb je opvang nodig? Zowat elke mutualiteit heeft een dienst voor opvang aan huis voor zieke kinderen. Je informeert dus best bij het ziekenfonds waarbij je bent aangesloten.

 

Babysit gezocht

Moet je af en toe beroep doen op een babysit? Via deze kanalen vind je vast en zeker een betrouwbare babysit:

  • Online via babysits.be
    Je vindt hier momenteel 22 actieve babysits in Lier, elk met hun persoonlijk profiel, ervaring en beschikbaarheid. Maak zelf je keuze.
     
  • Gezinsbond - Kinderoppasdienst
    Exclusief voor leden van de Gezinsbond. Je betaalt 5 euro/uur met een minimum van 2 uur.

 

*****

Enkel voor opvanginitiatieven : subsidie aanvragen

Opvanginitiatieven die subsidies willen aanvragen bij Kind en Gezin, dienen rekening te houden met een aantal criteria. Aan de hand van deze criteria worden punten en een advies toegekend, die meebepalend zijn voor de goedkeuring van het subsidiedossier.